keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Vähän lisää Aileja...

...päiväkotitädeille. Näitä tulee vielä 2 paria lisää (edelliset täällä). Sen jälkeen voikin alkaa miettiä käyttökohdetta noille seiskaveikkakerien jämille. Villavintiö ainakin on yksi ohje, joka täytyy testata, siitä voisi tulla ihan kiva vähän kirjavampanakin.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Isänpäiväsukat ja kettuvelouria


Koska Pikkuapulainen ei toistaiseksi itse neulo isänpäiväsukkia isälleen, neuloin minä sellaiset. Kudin kulki mukanani kassissa varmaan kuukauden ja neuloin aina kerroksen tai pari, kun ehdin. Mitään monimutkaista en siis ajatellutkaan tekeväni, mutta halusin tehdä jotain, joka muistuttaisi, että nämä ovat isänpäiväsukat. Siispä neuloin molempiin sukkiin ISI-tekstin ainaoikeinneuleella (melkoinen sanahirviö tuo, mutta niin se tunnutaan kirjoittavan lehdissäkin). Lankana sukissa on farkunsininen 7 veljestä.





Tikbumsan blogissa juhlitaan 2-vuotissynttäreitä ja niiden kunniaksi Sani on saanut tarjota alennuksia nettikauppoihin lukijoilleen. Postikuluttomuustarjoukset ovat suuri heikkouteni (silloinhan netistä ostaminen on sama kuin lähikaupassa kävisi...), niinpä klikkasin
Royal-tuotteesta kettuvelouria koriin. 60 sentin palasta sain aikaiseksi Papana-paidan (Ottobre 4/2010) koossa 92 cm ja vapaalla kädellä leikatun perushameen (josta tuli hiukan liian pitkä, mutta meneepähän pidempään). Räikeän oranssit resorit löytyivät omista varastoista ja takaavat, ettei tästä setistä puutu väriä. Tuo kettuvelour on tähän asti tapaamistani veloureista laadukkaimman oloinen, paksua ja jämäkkää, varmasti lämmintä.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Paksua ja kimaltavaa

Minulta toivottiin viime Novitassa (talvi 2011) ollutta settiä Crystalista. Neulon kaiken yleensä 3,5 millin puikoilla, joten tämä 10 ja 12 mm:n puikoilla neulominen kyllä poikkesi tavanomaisesta. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, joskus on kivaa tehdä jotain tosi helposti ja nopeasti. Käteni vain eivät tykkää noilla haloilla neulomisesta yhtään.

Ohjeessa sanottiin näihin menevän 450 grammaa lankaa, mutta neljä kerää riitti mainiosti (tämä muistutukseksi itselle, jos vaikka joskus tulee neulottua toinen samanlainen setti).

Myös ompelukärpänen on lehahtanut lentoon pitkästä aikaa, tuotoksia vain ei ole kuvattu. Onkin hyvä, että kyseinen pörriäinen löytyi, sillä vaikkei ompelu aina maittaisikaan, kankaiden hamstraus valitettavasti maittaa sitäkin enemmän. Niinpä olen tässä välissä ehtinyt antaa hyvän ja rakastavan kodin mm. 1,5 metrille ihanaa Nordic Forest -velouria ja lukuisille muille lyhyemmille kangaspätkille.